TUI Care Foundation подкрепя Социалната чайна във Варна

TUI Care Foundation подкрепя Социалната чайна във Варна
Във Варна, най-големият град и морски курорт на българското Черноморие, има нещо доста уникално.
Освен че сервира вкусен чай и лимонада в салона си на първия етаж, The Social Teahouse работи устойчиво, за да предложи място за събития и презентации на втория си етаж и пространство за съвместна работа на третия етаж. В него работят млади хора, които са се сблъсквали с предизвикателства в живота, и които работят усилено, за да оставят лишенията и трудностите зад себе си. Социалната чайна им предлага защитена работа, която ги насочва по пътя на кариерата им и им дава възможност да застанат на крака, готови за зряла възраст. Тя също така предоставя 3-годишна менторска програма, която да им помогне да наваксат всичко, което са пропуснали през годините.
 

Но разбира се ситуацията с Corona-кризата създава трудности за Social Teahouse и нейните служители. Като част от своята помощ по COVID-19 програмата за подпомагане на общностите в туристическите дестинации, фондация TUI Care помага с финансиране  домашната училищна и образователна програма в подкрепа на нуждите на младите хора, докато те се ориентират в кризата.
Както обяснява Социалната чайна: „Ние не наемаме хора да варят чай, ние варим чай, за да наемаме хора“. Така че докато кризата продължава, ние им помагаме да държат чайника включен.
 
Прочетете повече в официалната Фейсбук страница на TUI Care Foundation.