Ruse

Обиколка-на-Русе-2-½-часа
Обиколка на Русе (2 ½ часа)

Ще посетите музея на Градския бит и култура в град Русе, известен още като "Къщата на Калиопа" и ще се насладите на изпълнение на живо на първото пиано внесено в България от Виена. Следва впечатляващата разходка из пешеходната зона на града.

Русе-и-Басарбовски-манастир--3-½-часа
Русе и Басарбовски манастир (3 ½ часа)

Качете се на комфортния автобус за кратко живописно пътуване през долината на р. Русенски Лом, за да достигнете до скалния манастир Св. Димитър Басарбовски. След като разгледате това скрито бижу ще се върнете в Русе, за да научите повече за архитектурния стил на сградите в стария център.

Русе-и-Ивановските-скални-църкви-4-часа
Русе и Ивановските скални църкви (4 часа)

Насладете се на кратко, но живописно пътуване през долината на река Русенски Лом, за да откриете Ивановските скални църкви - част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. След като научите повече за изобразените библейски сцени от вашия екскузовод, ще се върнете обратно в Русе. Там, по време на пешеходната обиколка в центъра ще се запознаете  с впечатляващата архитектура на сградите от периода Арт Нуво.

Ивановските-скални-църкви-и-средновековния-град-Червен-6-часа
Ивановските скални църкви и средновековния град Червен (6 часа)

Насладете се на кратко, но живописно пътуване през долината на река Русенски Лом, за да откриете Ивановските скални църкви - част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. В район с естествени пещери във варовиковата скала, монасите създали повече от 20 църкви, параклиси и килии и населявали мястото от 13-ти до 17-ти век. Продължете пътуването си през долината към средновековния град Червен. Това е най-голямото средновековно крепостно селище от периода 13-14век в България. 

Велико-Търново-и-Арбанаси-8-½-ч
Велико Търново и Арбанаси (8 ½ ч)

Започнете Вашето живописно пътуване през страната към старата столица на България – Велико Търново. Наслаждете се на панорамната гледка към паметника Асеневци и река Янтра, качете се на хълма Царевец, където Вашият екскурзовод ще ви помогне да се запознаете с миналото на България. Продължете към село Арбанаси където ще посетите уникалната със своите стенописи църква Рождество Христово, Констанцалиевата къща и ще се насладите на вкусен обяд в традиционен български ресторант.

Скритата-България-–-Мадарския-Конник-село-Кюлевча-и-Томбул-Джамия-в-Шумен-8-часа
Скритата България – Мадарския Конник, село Кюлевча и Томбул Джамия в Шумен (8 часа)

Пътувайте през живописни маршрути до първата забележителност за днес – отличения от ЮНЕСКО паметник  Мадарски конник. Едва на 5 км от паметника, сгушено под скалите на Шуменското плато, село Кюлевча Ви приветства в селска къща, построена в съответствие със старите традиции. Чаровните местни баби ще ви попеят и потанцуват и ще изпълнят автентични  фолклорни ритуали, в които вие ще можете да вземете участие.