Nesebar

Обиколка-на-Несебър-1-½-часа
Обиколка на Несебър (1 ½ часа)

Разположен на малък живописен полуостров в морето, Несебър е едно от малкото забележителности на ЮНЕСКО за световно наследство в България. Разходете се по тесните калдъръмени улички, посетете Археологическия музей и няколко уникални български църкви, построени между 11 и 14 век от богати търговци и рибари. Архитектурата на местните къщи също впечатлява, а малките дворове завършват романтичната атмосфера на града.  

Живописната-природа-на-българското-село-3-часа
Живописната природа на българското село (3 часа)

Тази интересна екскурзия ще ви отведе в провинцията, за да посетите семеен дом в малко село. Разгледайте добре поддържаната градина и домакинството и открийте в двора напълно запазена къща, построена през 1882 г., както и наскоро осветения параклис “Свети Димитър”. Насладете се на любимата българска закуска – баница и други местни специалитети. Следва пешеходна разходка из забележителности в Стария град на Несебър, преди да се върнете обратно на кораба си.

Кулинарен-урок-България-–-страната-на-киселото-мляко-3-½-часа
Кулинарен урок: България – страната на киселото мляко (3 ½ часа)

Насладете се на кулинарно изживяване, посветено на най-традиционните за България храни - киселото мляко, сиренето и виното. Ще бъдете посрещнати в живописен ресторант и винарска изба, за да опитате 3 вина от марката Black Sea Gold. След това готвачът на ресторанта ще ви демонстрира как да използвате киселото мляко и сиренето в традиционни ястия. Ще опитате ястията и ако желаете ще получите техните рецепти, за да можете да овладеете новото си придобито ноу-хау у дома.

Несебър-и-Поморие-4-часа
Несебър и Поморие (4 часа)

Разположен на малък живописен полуостров в морето, Несебър е една от малкото забележителности на ЮНЕСКО за световно наследство в България. Разходете се по тесните калдъръмени улички между двуетажните къщи и няколкото уникални български църкви, построени между 11 и 14 век. След кратко пътуване до Поморие, посетете един от символите на града - античната куполна гробница от времето на късноримското владичество и се насладете на дегустацията на вина в избата „Via Pontika.

Необикновените-селца-в-Странджа--6-часа
Необикновените селца в Странджа (6 часа)

Тази екскурзия ще ви отведе на юг до село Бръшлян, което се намира в сърцето на планинската верига на Странджа. Селото е обявено за архитектурен резерват, който се гордее с автентични 200-годишни къщи и реставрирано училище от 17 век. При пристигането си ще посетите църква “Св. Димитър” и след това ще се присъедините към седянката на местните жени, които работят и пеят типични песни от региона. Насладете се на почерпка с местния специалитет на Бръшлян – лучник с кисело мляко.

Бургас-и-Созопол-6-часа
Бургас и Созопол (6 часа)

Насладете се на пешеходната разходка из романтичния Созопол, на църквата “Света Богородица” и Археологическия музей. Ще имате свободно време в града, след което ще продължите към град Бургас. В самото сърце на града ще посетите Етнографския музей, който впечатлява със своите експозиции на кукерски маски, традиционни костюми, ритуални аксесоари, тъкани и бродерии. Научете повече за Източното Православие при посещението си в църквата Св. Богородица, която се гордее с интериор от бял мрамор.