Varna

Най-доброто-от-Варна-4-½-часа
Най-доброто от Варна (4 ½ часа)

Посетете най-забележителните места във Варна - Етнографския музей, който се намира във Възрожденска къща; най-големия комплекс от римски бани с площ от 7000 квадратни метра и четвърти по големина в Европа; Археологическия музей, където ще видите световно известния Енеолитен Некропол - най-старото златно съкровище; известната катедрала “Успение на Света Богородица”. Насладете се и на свободното си време в града.

България-–-вкусове-и-аромати-4-½-часа-
България – вкусове и аромати (4 ½ часа)

Отправете се на вълнуващо пътешествие към лятната резиденция на Атанас Буров – български банкер и политик от 19 век, чието семейство e известно с производството на вино. Настоящият собственик е трансформирал къщата в класически ресторант и наскоро е възстановил избата, където домашно произведеното вино да отлежава. Наред с избата и домашните вина, ресторантът е известен с отлична селекция от най-добрите български вина.   

България-–-страна-на-красотата-и-чудесата--5-½-часа-
България – страна на красотата и чудесата (5 ½ часа )

Започнете деня си с пътуване до Мадарския конник – част от списъка на ЮНЕСКО за световно култуно наследство. Пътуването ви ще продължи до малкото живописно селце Кюлевча, къдете ще бъдете посрещнати в местна къща с погача, сол и пипер по стара българска традиция. Тук ще ви бъде поднесен традиционен Български обяд по време на който ще можете да се насладите на фолклорна програма.

Вкусове-и-традиции-–-Българско-село--6-часа
Вкусове и традиции – Българско село (6 часа)

Това пътуване ще започне с панорамна обиколка на Варна с автобус. Продължете към китното селце Солник, където ще бъдете впечатлени от красотата на българската природа и гостоприемността на българите. Както повелява българската традиция, ще бъдете посрещнати с питка и сол в местната къща от домакинята Баба Радка. Следва вкусен селски обяд, за да видите автентичната местна кухня, както и интересна фолклорна програма.